Изберете страница

Символиката на цветята е тема в изкуството на много страни в цяла Европа и Азия от далечни времена. От Уилям Шекспир, през фолклора, сонетите и пиесите на древните гърци, римляни и египтяни символиката на цветята присъства убедително. Твърди се, че всяка наша мисъл, може да бъде изразена чрез конкретно растение.

Знаете ли, че например цветът на портокала означава целомъдрие, чистота и милост, докато червената хризантема означава “обичам те”.

Цветята и нашия дом: да създадем сами настроението

Обичаме да наричаме покривката „кралицата на масата“ и това не е случайно. Веднага щом сложим покривка върху масата, тя я променя. Цветът, акцентите, бродериите, шарките – всеки един детайл разказва малка история и създава различно усещане. Този ефект важи с пълна сила при спалното бельо, възглавничките, с които декорираме мебелите си, та дори и нашата кухненска престилка. Всеки един елемент носи своето специфично послание, с което можем да работим, за да създадем сами своето настроение!

Ето и нашите предложения!

Покривка за маса Слънчогледи

Слънчогледите символизират обожание, лоялност и дълголетие.
Символиката на слънчогледа
произлиза от неговия съименник,
самото слънце. Слънчогледите са
известни с това, че са „щастливи“
цветя, което ги прави идеалният
подарък, за да доставят радост на
нечий (или вашия) ден.

Тишлайфер за маса Shabby chic Червени рози

Всички рози символизират Божията любов в света, но различните цветове на розите символизират и различни духовни концепции… Червените рози означават страст и жертва. Жълтите рози означават мъдрост и радост. Розовите рози означават благодарност и мир.

Пердета Едри Жълти Рози Vany Design

Жълтите рози са символ на приятелство и грижа. Всъщност жълтите рози са едни от розите, които нямат специфично романтична символика. Изпращането на жълти рози на приятел е любезен начин да покажете, че мислите за него.

Кръгла покривка за маса Лавандули

Известно е, че лавандуловите цветове представляват чистота, тишина, преданост, спокойствие и грация. В допълнение към значението на цветето, лилавият му цвят идва с още по-голяма символика . Това е цветът на кралските особи и носи чувството за елегантност,
изисканост и лукс.

Кръгла покривка за маса Лавандули

Магнолиите символизирaт достойнство и благородство. В древен Китай магнолиите се смятали за перфектните
символи на женската красота и нежност. В Америка белите магнолии често се срещат в булчинските букети, защото се смята, че цветята отразяват и подчертават чистотата и благородството на булката.

0
    0
    Твоята количка
    Количката е празнаКъм магазина
      Изчисли доставка